Dinsdag 26 november 2019 was het zover. De officiële afscheidswedstrijd van de levende Sorry legende Fons Pol. Niemand weet precies hoe lang hij al speelde, maar een zoektocht in de archieven leverde een krantebericht op uit 1987 <zie foto>waaruit bleek dat hij tot al tot grote daden in staat was en toen al in 1987!! een routinier werd genoemd!!!! Maar Fons was misschien nog wel bekender als penningmeester van 1985-2005. In die rol werd hij onsterfelijk doordat hij het voor elkaar kreeg al die 30 jaar de contributies niet te verhogen! Dit leverde hem een benoeming op als erelid bij het 50 jarig jubileum in 2015.

Fons had nu al 2 jaar niet meer gespeeld  door fysieke tegenslag en het werd duidelijk dat dat een comeback er niet meer in zat. Maar zijn teamgenoten  Karel, Arnand, Rob en Loek, wilde Fons na een indrukwekkende carriere als speler -ooit een geducht 2e klasser-  toch een gepast afscheid geven. De laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie van regulier Sorry 1 werd aangegegrepen Fons nog eenmaal in te zetten. Niet meer als speler maar als arbiter. In die rol bleek Fons nog bijzonder scherp te zijn en bediende met speels gemak en foutloos het scorebord en met een haviksoog ontwaarde hij een netservice die de meeste gewone stervelingen niet hadden gezien.

Na afloop werd Fons aan de stamtafel temidden van zijn teamgenoten met wie hij al zo lang samenspeelt   toegesproken door teamgenoot en voorzitter Rob Zee en in de geschenken gezet. Daarna kwamen natuurlijk ook de zoals altijd de bitterballen, ooit de voorwaarde voor Fons om tot dit team toe te treden. "Altijd bitterballen na de wedstrijd" Daarna werden onder het genot van het geestrijk gerstenat nog vele anekdotes opgehaald. Een mooi afscheid en Fons we hopen je natuurlijk nog veel te zien bij de club en dat je nog veel bitterballen met je Sorrianen mag eten!

Natuurlijk komt Fons hiermee ook met afstand in aanmerking voor de eervolle benoeming Speler van de maand november!

foto: Fons in zijn laatste wedstrijd temidden van zijn teamgenoten.