Maar liefst 25 Sorrianen hadden ingeschreven voor de derde editie van het jaarlijkse onderlinge toernooi om de Ben Hofstede bokaal.  Het bijzondere van dit toernooi is dat dit wordt gespeeld volgens de old school regels, zoals die tot 2001 golden. Dat wil zeggen games tot 21 (en niet tot 11 zoals nu), om de 5 punten opslagwissel (tegenwoordig is dat na 2 punten) en max. 3 sets (vroeger 5).

Verrassingen

In de vier voorronde poules vond de grootste schifting plaatsvinden. Zeventien spelers vonden na een sportieve strijd hun Waterloo.  Onder de acht kwartfinalisten toch wel een paar verrassende namen: Ron Wassenaar en Jeroen de Klerk. Twee representanten van de nieuwste lichting Sorrianen. Maar in de kwartfinale werden zij gekoppeld aan respectievelijk Frank de Jong (de heersend clubkampioen) en Ronald Breuseker(ook niet voor de poes), die toch nog een maatje te groot waren. Andere verrassing was veteraan Martin van Boven, die dit toernooi in topvorm was en zich in de voorronde staande wist te houden in het jongere geweld. Al de routine en trucs van Martin waren in de kwartfinale echter niet voldoende tegen het jonge onstuimige talent Leonard Mourits. De vierde kwart finale ging tussen René Stuivenberg en Kees van Roon. Een wedstrijd waar de liefhebbers eens goed voor gingen zitten. Kees wordt jaarlijks beter en zit de topspelers op de hielen. Zou vandaag de definitieve doorbraak plaatsvinden? Helaas voor Kees bleek deze avond René nog te sterk en moet nog even trainen.

Sorryballetje

In de laatste schifting in de halve finales moesten na taaie weerstand Ronald Breuseker en Leonard Mourits het veld ruimen en stond de finale vast. De twee teammaten van Sorry 1 René Stuivenberg en Frank de Jong mochten het tegen elkaar opnemen.  Frank, vorig jaar winnaar van de bokaal, was gezien zijn hogere scorepercentages in de competitie, de grote favoriet. Maar ook bij tafeltennis is de bal rond en zijn er altijd verassingen. Frank won de eerste set, maar René gooide er een schepje bovenop en haalde de tweede set binnen. Hij had de goede flow te pakken en wist Frank in de derde set achter zich te houden. Hij kreeg daarbij aan het eind ook nog hulp van Sorryballetje waarna hij op matchpunt kwam en dat ook direct wist te benutten. Game, set en match! Even later mocht hij van wedstrijdleider Loek Weitman de wisselbokaal in ontvangst nemen.

René was zeer in zijn nopjes met deze overwinning. “De kerstdubbel even beschouwing gelaten, was dit mijn eerste grote toernooizege bij Sorry in de 8 jaar dat ik speel”.