Het jaarlijkse toernooi om het clubkampioenschap van tafeltennisvereniging Sorry uit Oud-Beijerland werd dit jaar evenals vorig jaar gewonnen door Sven Cammeraat, die won van medefinalist Andre Ronner. Sven is nu voor de 3e maal in zijn carrière clubkampioen van ttv Sorry.

dromen

De weg naar de finale verliep voor Sven wel heel soepel. In de poule verloor hij geen game en ook in de kwart en halve finale tegen respectievelijk Ronald Breuseker en René Stuivenberg verloor hij geen set. Duidelijk is dat Sven, die studeert in Rotterdam en daar ook competitie speelt voor Alexandria, zich het afgelopen jaar weer sterk verder heeft ontwikkelt. Met zijn duoteam werd hij kampioen in de eerste klas en promoveert naar de hoofdklasse. Een niveau waar de andere Sorrianen alleen maar van mogen dromen.

medefinalist

De medefinalist was niet zoals de afgelopen 3 jaren Frank de Jong. Hij werd tot veler verrassing uitgeschakeld in de halve finale door André Ronner. Andre Ronner speelde in het verleden bij elkaar al twee finales van het clubkampioenschap maar de laatste jaren niet meer. André had een aarzelende toernooistart en ging in de poule na verlies tegen René Stuivenberg als 2e door naar de ¼ finale. Daar had hij het opnieuw moeilijk, ditmaal tegen onze “coming man” Leonard Mourits, pas nog de trotse 1e winnaar van de Ben Hofstede wisselbokaal.  Maar André won uiteindelijk wel met 3-1. De halve finale zoals gemeld zeer verrassend maar overtuigend gewonnen met 3-1 tegen Frank De Jong.

geen makkie

De finale leek een “makkie” te gaan worden voor Sven. Maar de titelverdediger vergiste zich toch in de verdedigende kwaliteiten van André Ronner, die heel van de aanvallende ballen onverwacht en scherp terug bracht. Sven had moeite met dit taaie verdedigingspel en maakte fouten. Ronner kon goed bijblijven en pakte zowaar de 2e set en bezorgde Sven daarmee het eerste setverlies in het toernooi. In de 3e en 4e set wist André opnieuw goed bij te blijven maar kon de stunt uit de 2e set niet herhalen en verloor uiteindelijk met 3-1 en hielp daarmee Sven aan zijn derde clubkampioenschap.

De vraag is wie volgend jaren Sven van het clubkampioenschap zal kunnen afhouden. De uitdagers zullen toch heel hard moeten trainen om het Sven in de toekomst moeilijk te maken.

Huldiging kampioen Sorry 2 regulier

Na de prijsuitreiking werden zoals gebruikelijk de kampioenen weer in het zonnetje gezet. Voorzitter Rob Zee was daarmee gauw klaar, want er was in de voorjaarscompetitie maar één team kampioen geworden: Sorry 2 regulier, al een eeuwigheid bestaande uit Martin van Boven, John Dalessi, Johan Moerkerken en Ed Reniers. Saillant detail: Sorry 1 en Sorry 2 waren in dezelfde poule ingedeeld, waarbij Sorry 1 bij de onderlinge confrontaties beide keren in het stof moest bijten.