Voor de meeste teams is de competitie alweer halverwege, bijgaand een overzicht hoe we er voor staan:

Regulier team 1:

Na de promotie van afgelopen seizoen wisten Rob, Karel, Arnand en Fons dat er hard gestreden zou moeten worden om handhaving te realiseren in de 5e klasse. Het is lastig in te schatten hoe dit tot nu toe verlopen is, enerzijds omdat de stand behoorlijk uit het lood is met ploegen die 1 of 2 wedstrijden minder hebben gespeeld. Anderzijds hebben ze tegen de directe concurrenten toch de nodige punten gepakt. Links of rechts een overwinning in de tweede ronde kan weleens tot handhaving leiden.

Regulier team 2:

Voorbijgestreefd door de jonge honden van (nu) team 1 laten John, Johan, Martin en Ed zich niet op hun kop zitten in de 6e klasse. Een kleine nederlaag tegen de huidige koploper (De Sprint 7) en een (onnodig?) gelijkspel tegen laagvlieger Hagero maakt dat zij vooralsnog op een tweede plek staan. Een goede eindsprint kan er wellicht voor zorgen dat er volgend jaar weer 2 teams in de 5e klasse spelen?

Duo 1:

Rene en Frank begonnen met een duidelijke nederlaag in de eerste wedstrijd (1-4), maar hebben vervolgens in 4 wedstrijden 16 punten aan dat ene puntje toegevoegd. Een gedeelde 1e plaats vooralsnog, dus met een beetje goede wil kan de degradatie uit de 2e klasse van vorig seizoen direct weer rechtgezet worden.

Duo 2:

Freek en Edwin beleven duidelijk minder plezier aan hun terugkeer in de derde klasse. Inmiddels zijn ze wel van de 0 af, maar 1 punt uit 5 wedstrijden laat zelfs de grootste positivo niet meer doen geloven in lijfsbehoud.

Duo 3:

Gelukkig terug van weggeweest spelen Marcel en Andre dit seizoen weer in de derde klasse en tot nu toe gaat dat zeker niet verkeerd. Vooralsnog een veilige 4e plaats in een poule van 5 (nummer 5 degradeert ook nog), maar alles zit nog behoorlijk dicht bij elkaar.

Duo 4:

Jeroen, Mark en Merijn kende een behoorlijk koude start, dus de al jarenlang gekoesterde wens om te promoveren vanuit de 4e klasse kon alweer snel de koelkast in. Door de ruime overwinning op Taveba leek de ommekeer ingezet, maar de (3-2) nederlaag tegen nummer laatst Dordrecht maakt dat er toch ook nog steeds achterom gekeken dient te worden.

Duo 5:

In de 4e klasse L staan Ronald, Ton en Leonard (en Mark) vooralsnog op een prima 4e plek, echter ook hier een wat scheve stand waardoor degradatie op de loer blijft liggen. De komende wedstrijd tegen NTTC zou al weleens cruciaal kunnen zijn.

Duo 6:

Nog een promovendus van het vorige seizoen: Joop, Kees en Loek proberen het dit jaar in de 4e klasse. En ondanks dat Kees bij tijd en wijle poepgoed (copyright Joop B.) speelt  dreigt een directe stap terug wel degelijk. Deze week de inhaalwedstrijd tegen Alexandria, die zal wat dat betreft meer duidelijkheid over de kansen van dit team scheppen.

Duo 7:

Jo, Peter, Dick en Jan hebben enkele moeizame seizoenen achter de rug. Na een degradatie uit de 4e klasse werd vorig seizoen degradatie uit de 5e klasse maar ternauwernood voorkomen. En zie hier, het lek is boven, de heren staan fier bovenaan op dit moment. Oke de achteropkomende teams hebben een wedstrijdje minder gespeeld, maar toch bied deze stand voldoende perspectief om het seizoen zorgeloos voort te zetten en wellicht zelfs te verrassen.

Duo 8:

Stabieler dan dit team ga je ze niet tegenkomen op dit moment (5e klasse). Mark en Niels hebben het voor elkaar gekregen om elke wedstrijd met 3-2 te winnen, waarbij beide heren ook elke keer allebei 1x wisten te winnen en 1x tot verlies kwamen. De snelle rekenaars onder jullie snappen het dan al: alle dubbels wisten deze mannen in winst om te zetten! Als deze lijn doorgetrokken wordt zit er misschien weer een stapje hoger in?!

Duo 9:

Onze laatste kampioen (en promovendi) van vorig seizoen heeft dit jaar maar 1 doel: handhaven in de 5e klasse! En dat zal nog niet meevallen, Ruud, Martin en Daan begonnen met een prima 4-1 overwinning op Overschie. Maar daar werden slechts 2 punten aan toegevoegd in de overige 4 wedstrijden. Volgende week de belangrijke pot in en tegen Overschie, al is er (wat de uitslag ook zal worden) nog niets beslist na die partij uiteraard.

Duo 10:

Jeffrey, Yvar, Paul en Arend begonnen met 2 keurige overwinningen in de 7e klasse, helaas gevolgd door twee kansloze 5-0 nederlagen. Nog 6 wedstrijden de tijd om de positie te verbeteren!